fredag 2 mars 2012

Läsvecka 2

Hej alla!

Vad kul det har varit att läsa era kommentarer, det verkar som om de flesta av er gillar/kommer att gilla boken. Tro oss den blir bara mer och mer spännande!
Jag och Susanne har funderat lite över varför Katniss väljer att ta sin systers plats i Hungerspelen? Kunde hon ha gjort något annat för att skydda Prim? Varför tror ni att Peeta i sin tur hjälper Katniss med bröd? Både Katniss och Peeta väljer att hjälpa andra även om det ställer till problem för dem själva, de är osjälviska men det gör dem också mer utsatta. Är Peeta och Katniss lika varandra på fler sätt, isåfall vilka?

Här fick ni en hel del att fundera på, skriv i kommentarerna om vad ni tror och berätta gärna om ni har andra funderingar om det ni läser!

Ha en bra läsvecka!

/Jesper och Susanne

13 kommentarer:

  1. Vi tror att Katniss hjälper sin syster för att Prim inte skulle klara en enda dag i hungerspelen, och Katniss älskar sin syster så att hon inte dör i hungerspelen. Katniss gjorde det enda rätta och hon kunde inte gjort något annat. Peeta hjälper nog Katniss för att få ett vänskapsband för att han kanske är kär i henne.
    Katniss och Peeta är väldigt lika enligt oss.

    Oliver/Dennis

    SvaraRadera
  2. Vi tror att hon valde att ta prims plats för att hon var rädd att prim skulle dö och hon tyckte att det var taskigt att låta en 12 åring tävla mot äldre t.ex. 18-åringar. Hon kunde ta över hennes plats (vilket hon gjorde) för att distrikt 12 skulle ha en större chans.Jag (Julia) som läst lite längre har en ide om varför han ger henmne bröd men jag vill inte avslöja något :)
    Vi tycker att de är lika med att de inte är själviska och de vill helst inte skada någon om de inte måste.

    I övrigt tycker vi att boken har bra handling och är välskriven

    //Julia Q och Matilda

    SvaraRadera
  3. vi tror att Katniss gör det för att skydda sin syster :)
    Hon gjorde det hon kunde för att skydda Prim.
    Vi tror att Peeta hjälpte Katniss med bröd för att han känner sig skyldig att hjälpa henne.
    Vi tror att Katniss och Peeta har mod att stå ute på arenan och vågar hålla ut.
    Emma och Angelica :)

    SvaraRadera
  4. Vi tror att Katniss hjälper sin syster för att Prim inte skulle klara en enda dag i hungerspelen och hon själv vet lite hur man hanterar vapen och annat. Katniss älskar sin syster så mycket att hon inte vill att hon ska dö i hungerspelen. Katniss gjorde det enda rätta och hon kunde inte gjort något annat. Peeta hjälper Katnis för att han kanske är kär i henne.
    Katniss och Peeta är väldigt lika enligt oss.






    /////////////////////JONATHAN och RASMUS:DDDDDDDD











    '

    SvaraRadera
  5. Jag tycker boken är lite förvirrande för att Katniss ibland tycker jätte mycket om Peeta och oftast så vill hon inte träffa han. Jag förstår handlingen men det där nar det skulle få sponsorer var litte svårt//kajsa

    jag tycker att boken börjar bli bättre // hampus r

    SvaraRadera
  6. Hej! Hon räddade Prim för att hon ville inte att hon skulle få se hennes död och hon ville inte att hon skulle skada sig Kram Ronja och Elin Ps: Hej!!!

    SvaraRadera
  7. Jag trodde att Kattniss och den pojken var yngre C:
    //Melker C=

    SvaraRadera
  8. Hej!!!

    När jag bytte till högläsnings gruppen så kom jag in mer i boken och det är skönare att höra på när nogon läser och det är lättare att förstå!!


    //Pontus Anderbjer

    SvaraRadera
  9. vi tycker att hon kunde göra bättre att protestera en att ta hennes lilla systers plats. / viktor och morgan

    SvaraRadera
  10. Vi tror att Katniss hjälper sin syster för att Prim inte kommer klara en enda dag i hungerspelen och hon själv kan inte så mycket hur man hanterar vapen. Katniss älskar sin syster så mycket att hon inte vill att hon ska dö i hungerspelen. Katniss gjorde det enda rätta och hon kunde inte gjort något annat. Peeta hjälper Katnis för att han kanske gillar henne.
    Katniss och Peeta är väldigt lika enligt oss./ fannar & felicia

    SvaraRadera
  11. vi vet faktis inte varför peeatra hjälper kattniss :) vi vet inte så mycket var sjuk/viktor morgan :)

    SvaraRadera
  12. Vi tycker det var väldigt snällt och hjälpsamt av Katniss att hjälpa sin syster sådär, hon vet om att Prim är svag och skulle inte klara av att överleva Hungerspelen,hon vet att konkuransen är svår. Det var väldigt snällt av Peeta att hjälpa Katniss när det var som svårast och dem var som hungrigast. Han har nog bara ett gott hjärta. Julia G och Fiona

    SvaraRadera
  13. bocken är tråkig tycker jag/Ts

    SvaraRadera