måndag 28 maj 2012

Bokrecension



Eld
 Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Så har den då äntligen kommit, uppföljaren till Cirkeln. Precis som i första boken möter vi De Utvalda,  en grupp tjejer som fått veta att de är häxor som besitter magiska krafter kopplade till de olika elementen t.ex eld, vatten och jord.
I denna andra del av det som ska bli en trilogi så får tjejerna mäta sina krafter med Rådet, ett slags myndighet som kontrollerar de som kan använda sig av magi, som ställer en av de utvalda inför rätta för att ha missbrukat sina krafter. Samtidigt som denna prövning pågår har det bildats en rörelse i staden, Positiva Engelsfors. Rörelsen visar sig dock ha en allt annat än positiv agenda och snart får De Utvalda kämpa för sina liv...

Eld är inte lika klockren som Cirkeln, emellanåt känns det lite som att handlingen trampar vatten, det är mycket snack om det som ska/kan ske men detta sparar man troligtvis på till sista boken. Trots detta är boken ett måste att läsa, det är välskrivet, mestadels spännande och mot slutet får man en riktig chock...mer skriver jag inte! Börja med Cirkeln om du inte läst den redan då det som sker där får direkta konsekvenser för handlingen i Eld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar