måndag 21 november 2016

Ett monster kommer på besök.


Sju minuter över midnatt
Patrick Ness efter en idé av Siobhan Dowd
Illustrationer av Jim Kay

Conors mamma är allvarligt sjuk och trots plågsam behandling så tycks hon inte bli bättre, snarare tvärtom. Föräldrarna är skilda sedan flera år tillbaka och pappan bor i USA med sin nya familj så den enda friska vuxna som Conor har i sin närhet är hans mormor, en kvinna som han inte går riktigt ihop med. Som om allt detta inte var nog så mobbas Conor av tre killar i skolan där i princip ingen vill vara med honom - han vars mamma är sjuk, ja kanske rentutav döende.
På nätterna plågas Conor av mardrömmar  och när det en natt, sju minuter över midnatt, dyker upp ett jättelikt monster utanför hans sovrumsfönster börjar Conor alltmer fråga sig vad som är verklighet och dröm. Monstret visar sig dock ha en alldeles speciell uppgift och den uppgiften innefattar Conor och fyra berättelser som måste berättas...

Det här är en fantastisk bok, den är spännande, välskriven och framförallt otroligt gripande. Boken berättar en sorglig historia på ett väldigt annorlunda och tänkvärt sätt. Läs den så får du en stor upplevelse som du kommer att bära med dig länge.

Filmatiseringen har premiär den 25/11 2016.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar