torsdag 18 oktober 2012

Bokrecension


Ett hus utan speglar
Mårten Sandén

Thomasine bor med sin pappa Thomas i den gamla släktingen Henriettas hus. I huset bor också pappans syskon Kajsa och Daniel med sina barn, Wilma, Signe och Erland. Alla väntar på att Henrietta ska somna in. Kajsa och Daniel vill att Henrietta ska dö så snabbt som möjligt så att de kan ta över hennes hus och sälja det. Thomas är mest sorgsen men om det beror på Henrietta eller att hans son Martin, Thomasines lillebror, drunknat är svårt att veta. I detta sorgsna hus glöms barnen bort och de får roa sig på egen hand.
 En natt väcks Thomasine av femåriga Signe som vill visa henne något, en garderob där alla husets speglar bevaras. Den här garderoben visar sig vara vägen till en parallell verklighet där någon väntar på att få hjälpa barnen med allt det sorgsna som tynger dem...ett magiskt och lite sorgligt äventyr tar sin början.

Sandén har skrivit en fin bok om hur man med lite hjälp kan ta sig igenom jobbiga stunder i livet och dessutom växa lite som människa. Berättelsen är lättläst, spännande och lite, lite läskig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar