tisdag 12 februari 2013

Bra film men bättre bok!


Förr eller senare exploderar jag!
John Green

En av de mest omtalade böckerna på senare år har nu kommit på svenska och det är är bara att inse att det här är en bok som är värd alla positiva omdömen den fått. 
Boken handlar om de cancersjuka ungdomarna, Hazel Grace och Augustus Waters, som träffas på ett möte för de som drabbats av cancer. De båda dras till varandra och det dröjer inte länge förrän de utvecklat ett starkt band mellan sig. Tidigt i deras relation tipsar Hazel Augustus om sin favoritbok, Ett storslaget lidande. Augustus läser boken men blir, precis som Hazel, väldigt frustrerad över bokens slut som är både abrupt och väldigt öppet. De båda beslutar sig för att söka upp bokens författare, Peter van Houten, för att ta reda på vad som hände med karaktärerna i boken. Deras sökande leder dem till Amsterdam och en massa upplevelser som bara för dem närmare och närmare varandra...frågan är bara hur mycket tid de har kvar innan tiden rinner ut och cancern segrar?

Det här är en berättelse som, såklart, är väldigt sorglig men den är också väldigt rolig och klok. Hazel och Augustus kärlekshistoria har alla möjligheter att bli klassisk! Trots bokens tunga ämne så är det ingen bok som frossar i det sorgliga utan den handlar om så mycket mer om bara sjukdom och sorg. En stark rekommendation!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar