måndag 12 augusti 2013

Bokrecension


Världskrig Z
Max Brooks

Det här är en av de senare årens mest omtalade böcker. Den ställer frågan, hur skulle ett världsomspännande krig där fienden är zombies gestalta sig? En för oss okänd person, ansluten till Förenta Nationernas efterkrigsrapportkommision, reser över hela jorden för att intervjua överlevande från kriget mot zombierna, eller ZEKE som de kallas. Historierna som han samlar följer pandemin, från det att den startar i Kina och sedan sprids över hela världen i en förödandde fart. Till en början står människorna handfallna men slutligen beslutar man sig för att slå tillbaka och försöka få stopp på de levande döda som bara vill ha en sak, människokött. Världskrig Z har startat.
Det är en hisnande bok som många gånger är väldigt otäck men också spännande och väldigt fascinerande. Brooks skriver på ett väldigt sakligt och neutralt sätt och det får läsaren att verkligen acceptera och tro på det hen läser. En bok för dig som går i år 7-9 och som är van vid att läsa lite mer krävande böcker.
Och du, om du sett filmen med Brad Pitt, förvänta dig inga större likheter, det är egentligen bara titeln som bok och film har gemensamt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar