fredag 16 augusti 2013

Korta filmrecensioner





I Mediateket har vi också en hel del film som vi kan visa på lektionerna, filmerna går tyvärr inte att låna hem då upphovsrätten inte tillåter det. Några av de senare filmerna som vi köpt in ser du här ovan.

*Babe. Den här fina, välgjorda filmen är en modern klassiker och passar utmärkt för dig som går i år 1-3. Berättelsen om den lilla grisen som uppfostras av fårhundar och drömmer om att följa i sina "föräldrars" fotspår är både rolig, spännande och lite sorglig.

*Beautiful Creatures. Bygger på en bästsäljande bokserie för tonåringar och filmen, trots att den floppade på bio, är både romantisk och rätt så spännande. Vi möter den unge Ethan som bli kär i skolans nya tjej, Lena. Problemet är bara att Lena tillhör en mycket märklig familj där konflikterna mellan de äldre syskonen, som spelas av Jeremy Irons och fenomenala Emma Thompson, hotar att förgöra alla i deras närhet. Lenas familj är nämligen en magisk familj, fylld av häxor och magiker.

*Torka aldrig tårar utan handskar. Den senare tidens mest omtalade TV-serie, om de unga killarna Rasmus och Benjamin som möts i Stockholm, blir kära och tvingas genomleva den fruktansvärda tiden när AIDS drabbade Sverige. En blivande klassiker!

*Lincoln. Steven Spielbergs hyllade film om Abraham Lincoln och hans kamp för att stoppa slaveriet under det amerikanska inbördeskriget. En långsam och många gånger tung film som kräver en del av den som tittar men man lär sig mycket under tiden! Daniel Day-Lewis är suverän som presidenten men Tommy Lee Jones är nog best in show.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar