tisdag 22 oktober 2013

Gästbloggare!


Dags för ännu en recension och den här gången är det Julia Q i år 8 som läst den spännande och filmaktuella Enders spel.


Jag har läst Enders spel som är en science-fiction roman av Orson Scott Card. Enders spel är den första av sex böcker i Ender-sagan. Scott Card har även skrivit en annan serie som utspelar sig parallellt, med Ender-sagan. Originalet av Enders spel kom ut år 1985, men sedan dess har det kommit ut många nyutgåvor. Filmversionen visas på bio i november.

Andrew Wiggins, eller Ender som han kallas, blir som sexåring sänd till en stridsskola i rymden. Rymdvarelserna och människorna har legat i krig i över hundra år. Ender och de andra eleverna tränas till soldater för att i framtiden kunna försvara världen mot attackerna från yttre rymden. Han tränas och utvecklas i skolan, men när de andra eleverna förstår vilket begåvat geni han är blir han mer och mer hatad av de andra eleverna. 
Samtidigt nere på jorden slår hans älskade syster och hans brutala bror sina kloka huvuden ihop. Kommer de kunna rädda mänskligheten?

Den här boken var riktigt bra! Jag rekommenderar alla science-fiction älskare över 12 år att läsa den här boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar