fredag 4 oktober 2013

Gästbloggare!





Här kommer ännu en recension från en av medlemmarna i Biblioteksrådet, den här gången är det Johanna i år 9 som skriver. Tack Johanna!

Taylor Markham blev som liten övergiven av sin mamma på en 7-eleven i Jellicoe Town. Hon har sedan dess bott på stadens internatskola. Taylor är en tuff tjej som dessutom är representant för hennes skola i ett gängkrig mot kadetterna och ”Jellisarna”. En av hennes kompisar, Raffaela, har ett förflutet med Jellisarnas ledare och kadetternas ledare visar sig vara någon som Taylor träffat förut, vilket för alla närmare varandra. 
Medan alla lär känna varandra bättre försvinner ännu en person från Taylors liv och ett manuskript tycks innehålla nyckeln till det förflutna. Samtidigt som Taylor tar reda på mer om sitt förflutna och sin familj upptäcker hon att personer i hennes närhet står henne närmre än hon visste. 

Jellicoe Road är en fantastisk bok som berättar en historia som spänner sig över tid och rum och handlar om två generationers vänskap. Den är lite seg i början men när man väl kommer in i den är det svårt att lägga den ifrån sig. Melina Marchetta skriver väldigt vackert och målande och är verkligen bra på att väva ihop två historier till en. Jag rekommenderar starkt den här boken till folk i alla åldrar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar