måndag 10 februari 2014

En kaka fylld av lycka


Lyckokakan
Kerstin Lundberg Hahn

Nu på fredag 14/2 är det Alla hjärtans dag så då kan det ju passa bra att läsa en bok om kärlek! 

Oscar är en helt vanlig kille som bor med sin mamma och pappa. Han går på mellanstadiet, har en snäll mormor (som tyvärr inte hör så bra, något som kan ställa till det ibland) och en bästis som heter Hugo. 
 Tyvärr så är Oscars föräldrar rätt pinsamma, pappan gillar att sjunga opera och drar sig inte för att göra det var som helst, t.o.m på Oscars skola, och mamman, som älskar att dansa, kan plötsligt få för sig att börja dansa hiphop när hon vaktar på ett av skolans discon! 
 Oscar tycker det hela är rätt jobbigt så när familjen en kväll är på kinarestaurang och Oscar får en lyckokaka med budskapet: Uttala din högsta önskan så bli den sann, önskar han att han och föräldrarna var mer lika. Oscar hoppas alltså att föräldrarna ska bli lite mindre pinsamma och mer som Oscar. Tyvärr visar det sig bli precis tvärtom, Oscar drabbas under de följande veckorna för en massa pinsamma händelser men kanske kan alla pinsamheter leda till något bra? 
 Kanske kan Oscar bli lite modigare och inte bry sig så mycket om om han är pinsam eller ej? Ibland måste man våga för att vinna! Frågan är nu bara om han kan vinna Bies hjärta, en tjej som nyss flyttat till staden där Oscar bor och vars föräldrar driver kinarestaurangen där Oscar fick den ödesdigra lyckokakan.

En rolig och lättläst bok som passar dig som går i år 2-4!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar