onsdag 23 april 2014

Sagolikt vackert!


Berättelsen om Mademoiselle Oiseau
Andrea De La Barre De Nanteuil
Lovisa Burfitt (illustrationer)

Högst upp i ett vackert hus i Paris på gatan avenue des Temps Perdus bor den extravaganta Mademoiselle Oiseau. Hennes lägenhet är fylld av kattor, fåglar och magiska rum fyllda med vackra kläder och spännande dofter. Hon har en terrass med en djungelpool och där finns till och med en dörr som leder till en slottspark! 
 I våningen under mademoiselle Oiseau bor den ensamma och, enligt henne själv, rätt intetsägande Isabella Artioli. Isabella är nio år och har inga vänner, inuti henne "...finns ett tomt rum. Det är så stort och tomt att det liksom skaver i henne." Om det är något Isabella behöver är det en vän, en vän som kan fylla henne med vilja och kraft! Tur att Isabella snart kommer att möta sin fantastiska granne, en dam med ett överflöde av just vilja och kraft, så pass mycket så att det kanske räcker för Isabella också?

En ljuvlig bilderbok, fylld med fantastiska illustrationer av välkända Lovisa Burfitt. Hela boken är en underbar saga som verkligen kan läsas och avnjutas av både liten och stor. En litterär motsvarighet till en riktigt god chokladpralin!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar