onsdag 20 augusti 2014

Bokrecension


Flickan i de vindlande gångarna
Moa Eriksson Sandberg

Hanna ska hälsa på sina vänner Jonna och Sabina i det lilla samhället Rydöbruk under sportlovet. Hanna bodde här tidigare men har flyttat till Göteborg med sin familj och det var nu ett år sedan hon träffade sina vänner senast, dessutom har hon inte träffat Janek, den kille hon blev tillsammans med innan hon flyttade, på lika lång tid. 
  Rydöbruk är fortfarande präglat av den hemska händelse som skedde ett par år tidigare då den unga Linda Palm hittades våldtagen och mördad i de mörka skogarna kring samhället. Mördaren är fortfarande på fri fot.
  När Hanna återvänder börjar en rad skrämmande händelser ske och allt börjar med att en jämnårig tjej, Olivia,  som går i samma skola som Jonna och Sabina försöker ta sitt liv och hamnar i koma. Frågan är nu bara varför hon ville ta sitt liv och om självmordsförsöket har någon koppling till det som hände Linda Palm? Hanna, Sabina och Jonna beslutar sig för att ta reda på sanningen.

En intensivt spännande och suggestiv bok som är en fristående fortsättning på den superba Den första flickan skogen möter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar