onsdag 1 oktober 2014

När mamma dricker.


Imorgon är allt som vanligt
Lina Stoltz

Elvaåriga Lilian är en helt vanlig tjej som bor med sin mamma och storasyster Tanja. Storebrodern Tintin är 23 år och har flyttat ihop med sin tjej Nelly. De studerar båda till konstnärer. 
  Lilian går i skolan och är bästis med Nina men ingen, inte ens Nina, vet att Lilian bär på en hemlighet; mamma dricker, hon är alkoholist. Lilian går med en ständig oro i magen, tänk om någon får veta? Tänk om någon ser mamma full någon gång? Lilians lärare, Viktor, misstänker att något inte står rätt till och försöker prata med Lilian men hon vägrar. 
  Så blir mamman jättefull än en gång och Tintin får rycka in tillsammans med Nelly för att hjälpa Lilian och Tanja att ta hand om mamma. Mitt i allt detta kaos så blir Lilian utvald till klassens lucia! Hur ska hon våga vara lucia och riskera att mamma är full när klassen ska ha sin uppvisning?

En lättläst bok om ett allvarligt ämne. Stoltz berättar om Lilians vardag på ett sätt som känns både trovärdigt och inte så lite hemskt. En bok att läsa och prata om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar