onsdag 5 november 2014

Rut den fenomenala!


Född fenomenal
Josephine Bornebusch

Rut går i nionde klass och är väldigt intresserad av allt som rör andra världskriget. Framförallt är det Anne Franks öde som Ruts tankar kretsar kring. Den judiska flickans historia som blivit berömd för en hel värld genom hennes dagbok har skapat en fix idé hos Rut, hon vill till varje pris komma till Amsterdam för att där kunna besöka det hus där Anne Frank levde gömd undan nazisterna under de sista åren av sitt liv. När det blir aktuellt för Ruts klass att åka på klassresa ser hon till att Amsterdam blir destinationen för klassen. Nu ska de bara få ihop pengar till resan! 
  Om allt detta berättar Rut om i sin dagbok där vi även får läsa om Ruts sexfixerade vän Magda, Ruts aningen speciella storebror Robban och framförallt om den spirande kärlekshistorien mellan Rut och snygge klasskompisen Abbe.

Skådespelerskan Josephine Bornebusch, framförallt känd från Solsidan, debuterar här som författare och det är en lyckad debut. Boken är rolig, lärorik och inte så lite romantisk. I Rut har Bornebusch skapat en karaktär som är lätt att tycka om då hon är både smart och självsäker. En perfekt underhållningsbok med en hel del substans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar