tisdag 9 december 2014

Vad döljer sig bakom väggarna?


Inmurade: Firnbarnen 1
Lena Ollmark

Firnbarn trygga, firnbarn trygga
Varför har ni varit stygga?
Firnbarn små, firnbarn små
Döden tar nog er ändå

Lena Ollmark har tidigare skrivit flera läskiga böcker såsom Spökskeppet Vallona och De drabbade. Nu har hon kommit med en ny spännande och läskig bok. 
  Skolan i Firnby där nyinflyttade Leo, Natta och Teddy går har renoverats över sommarlovet. Vad ingen vet är att byggarbetarna hittat ett igenmurat rum i källaren, fullt inrett som en gammal skolsal - varför var rummet igenmurat? Det dröjer inte länge förrän det börjar ske märkliga och skrämmande saker i den nyrenoverade slöjdsalen som ligger i källaren. När sedan en dag en elev skadas svårt under en slöjdlektion inser Leo, Natta och Teddy att de, trots sina olikheter, måste hjälpas åt för att få stopp på de oförklarliga fenomen som drabbar skolan. Något som tvingar dem att utforska det förflutna och de hemligheter som ruvar där.

En mycket spännande och välskriven bok med en intressant trio i centrum. Natta är tjejen som är hårt pressad hemifrån, Teddy är enstöringen som mest vill spela dataspel och Leo...varför flyttade han egentligen från staden till lilla Firnby? Ligger det något i ryktena om att han misshandlat en annan elev på sin gamla skola? Det och många andra hemligheter får sitt svar i Inmurade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar