måndag 2 mars 2015

Lättläst och spännande


Skuggor i skogen
Thomas Halling

Trolldom i gamla stan
Martin Olczak/Anna Sandler

Här kommer ett tips på två spännande böcker som är lättlästa och inte så lite spännande!

I Skuggor i skogen möter vi en trio som ofta hamnar i trubbel nämligen de tre syskonen Linus, Maja och Oskar. De tre är på campingsemester med sina föräldrar och de ska nu tillbringa natten vid en sjö mitt i skogen. 
  Det dröjer inte länge förrän Maja vaknar under nattens sena timmar och lockas ut i den mörka skogen av två flickor som tycks vilja att hon ska följa med dem till en samling stugor som ligger på andra sidan sjön. 
  Snart är det tre syskonen indragna i ett mysterium som tycks ha sitt ursprung i en händelse för femtio år sedan. De sägs att två flickor drunknade i sjön...


*

Tioårige Jack, som vi möter i Trolldom i gamla stan, är föräldralös och har spenderat många år i olika barnhem. Nu är det sommar och han ska äntligen få bo hos någon som han verkligen tycker om, sin coola moster Betty i Stockholm. 
  Betty tar med Jack till gamla stan där hon bor i sin verkstad där hon reparerar gamla brödrostar...säger hon iallafall men det dröjer inte länge förrän sanningen uppenbarar sig för Jack! Han hittar av en slump en gammal bok full med trollformler som han visar sig kunna förstå och strax därefter berättar Betty sanningen om vad som egentligen hände med Jacks föräldrar flera år tidigare. De blev båda kidnappade av varulvar som ville få tillgång den magiska bok som Jack nu hittat! 
  Jack och Betty beger sig nu ut i Stockholm som vimlar av magiska varelser för att hitta Jacks föräldrar...men varulvar och andra monster är dem hack i häl!

*

Två bladvändare perfekta för dig som går i år 1-3 och vill du läsa tillsammans med mamma eller pappa funkar de perfekt som högläsning också! Jag lovar att du inte vill sluta läsa eller lyssna när du väl börjat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar