onsdag 19 augusti 2015

Ett spännande djungeläventyr!


Arkeolog-deckarna och inka-skatten
Dan Höjer

Syskonen Ramses och Neffi (förkortning av Nefertite) ska tillsammans med sin kusin Marvin spendera några veckor av sommarlovet hos sin excentriske farbror Valdemar. Valdemar är arkeolog, äventyrare och dessutom uppfinnare. Han ägnar stor del av sin tid till att åka runt i världen för att leta upp arkeologiska fynd som han vill ska visas upp på museum. Valdemar har en ärkefiende, Grävberg. Denne Grävberg vill precis som Valdemar hitta skatter och andra gamla föremål men tillskillnad från Valdemar vill han behålla dem för egen vinnings skull.
De tre ungdomarna räknar med några tråkiga veckor hos Valdemar men innan de vet ordet av är de på väg i farbroderns helikopter till Peru. Valdemar har fått nys om att där finns en ännu oupptäckt inka-skatt och han måste hitta den innan Grävberg och hans kumpaner kan roffa åt sig den! Ett actionfyllt och spännande äventyr tar sin början!

Dan Höjer har här skrivit en lättläst bladvändare, klart inspirerad av Indiana Jones äventyr! Lättläst och fartfyllt hela vägen till den rafflande finalen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar