tisdag 1 september 2015

I väntan på att livet ska börja på allvar


Det borde finnas regler
Lina Arvidsson

Mia och Mirjam är bästisar, går i åttan och bor i världens håla. Mia är den som här berättar om deras vardag som består av plugg, fester, killar och en ständig längtan om att få börja på gymnasiet där alla coola människor finns. 
  Under det knappa år som vi följer tjejerna så kommer kärleken in i deras liv men den är allt annat än okomplicerad. Mirjam har börjat träffa Per, en man i fyrtioårsåldern som separerat från sin hustru och har två små barn. Mia och tjejernas gemensamma vän, plugghästen Karl, är allt annat än positivt inställda till denna relation och beslutar sig för att spionera på Per för att kunna sätta dit honom för något olagligt. 
  Samtidigt som detta pågår blir Mia själv förälskad i den sjuttonårige Vladimir. Allt verkar länge toppen men snart uppstår komplikationer. Utöver detta så måste Mia även brottas med sina splittrade känslor över sin far som mamman separerat ifrån då han har grava alkoholproblem.

En väldigt rolig bok, Arvidsson skriver med absolut trovärdighet om hur de två tjejernas jargong låter, men också med ett stort allvar om hur tufft det kan vara att växa upp. 
  En mycket imponerande och läsvärd debut som också filmatiserats. Filmen kommer att få premiär 23 Oktober 2015.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar