torsdag 4 maj 2017

Kosse ska vinna matchen!


Passa bollen! ropar Kosse
Anja Gatu/Maria Källström

Det är sommarlov och Kosse vill inget hellre än att spela fotboll men hennes bröder, Arment och Florent, låter henne inte spela med dem. Så gott som alla Kosses kompisar är bortresta men som tur är har Emma kommit hem från sin semester. Trots att Emma inte är så förtjust i fotboll så lyckas Kosse övertyga henne om att stå i mål. 
  Första dagen när Kosse och Emma ska träna så stöter de på två andra tjejer, Felicia och Emine, som också är på fotbollsplanen. Felicia och Emine är snabba med att håna Kosse och Emma, de är ju så mycket bättre än dem på fotboll. Sporrade av att visa Felicia och Emine att de visst är bra på fotboll börjar Kosse och Emma träna intensivt och sakta men säkert blir de allt bättre. 
  När skolan sedan startar igen efter sommaren så får Kosses och Emmas klass veta att de ska delta i en fotbollsturnering där de ska få möta flera andra skolor bland annat Gullringen där Felicia och Emine går. Kan Kosse och Emma ta Vimmerbyskolan till en seger?

En lättläst och spännande bok som är ett måste för dig som gillar fotboll baserad på fotbollsspelaren Kosovare Asllanis barndom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar