tisdag 24 oktober 2017

Halloween: Fem skrämmande berättelser


Through the woods
Emily Carroll

Brrr, en alldeles makalöst läskig samling berättelser berättade i serieformat. 
  Vi möter bland annat tre systrar som lämnas ensamma när deras far ska bege sig ut på jakt men helt ensamma visar de sig inte vara. Någon eller något börjar besöka dem på natten och snart är en av systrarna spårlöst försvunnen.
Här finns även berättelsen om den unga kvinnan som inser att hennes make mördat sin förra hustru och att denna inte vill vila i sin grav! 
Vidare kan du läsa om mannen som i ett utfall av avund mördar sin bror men det tycks som om mannen haft fel för några dagar efter mordet dyker brodern upp igen, tillsynes densamma men det är ju inte möjligt, han ska ju vara död!

Sammantaget rymmer denna vackra och, som konstaterat, genuint läskiga samling fem berättelser (samt en inledning och avslutning, där den sistnämnda nästan är läskigast i hela boken) både skrivna och ritade av författaren. Bilderna är färgstarka och ibland riktigt groteska men konstant fascinerande. En serie på engelska inspirerad av klassikerna både i skräck- och sagogenren, lämplig för dig i år 7 och uppåt. Rekommenderas starkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar